מאפינס לימון (C)

512

אין כמו ריח של מאפינס לימוני שנאפה בתנור 🙂

הכנה קלה והתוצאה מדהימה ובזכות תבניות הסיליקון המראה משובב ומגרה עוד יותר 🙂

החומרים :

3/4 כוס מיץ לימון טרי

גרידה מלימון שלם (צהוב)

2.5 כוסות קמח לבן

1 שקית אבקת אפייה

1 כפית משחת וניל

5 ביצים בגודל L

2 כוסות סוכר לבן

(אומנם זה הרבה סוכר אך פחות מהכמות הזו המאפינס יוצאים חמוצים מדי)

0.5 כוס שמן

ההכנה :

1. להקציף את החלבונים עד שהם הופכים לקצף לבן,

2. כשהקצף הופך לבן להוסיף 1 כוס סוכר ולהמשיך להקציף עד שהמקצפת יציבה.

3. בקערה נפרדת מערבבים היטב בעזרת מטרפה את כל יתר החומרים לבלילה הומוגנית וחלקה.

4. מעבירים 1/3 מהמקצפת לקערה ובעדינות מקפלים אותה עם ההבלילה.

5. לאחר שהתערובות התמזגו ניתן להוסיף לקערה את יתר המקצפת.

מאוד חשוב בשלב הזה לא לשבור את המקצפת

444

6.יוצקים את הבלילה לתבניות הסיליקון וממלאים עד לגובה של 2/3 מהתבנית, על מנת לאפשר לבלילה לתפוח.

445

אפשר לגוון באמצעות הכנסת מטבעות שוקולד,

אני אוהבת את המטבעות שוקולד של פרוייבל 🙂

5555

7. אופים בתנור מחומם בחום של 180C לכ- 25-30 דקות

מוציאים ומניחים למאפינס להצטנן,

מפזרים אבקת סוכר מעל וזוללים 🙂

511

בתיאבון 🙂

2 מחשבות על “מאפינס לימון (C)

כתיבת תגובה