מאפה חצילים וירקות בתנור (C)

8

המנה מצריכה מעט עבודה אבל היא שווה את ההשקעה 🙂

מתאימה לשולחן ארוחת שישי או לשולחן החג ולכל ארוחה חלבית שתרצו 🙂

החומרים :

3 חצילים בינוניים חתוכים לפרוסות דקות

3 תפוחי אדמה בינוניים חתוכים לפרוסות דקות

גמבה חתוכה לפרוסות

חומרים לרוטב :

1 רסק עגבניות

1 עגבנייה מגורדת

2 כפות אבקת מרק פטריות

1 כף אורגנו

1 כף שמן זית

1 כף סויה מתוקה

150 גר' קשקבל מגורד

50 גר' גבינת גאודע

ההכנה :

1. להניח את כל פרוסות החצילים על מגש לפזר מעל מלח ולהניח בשמש לפחות לחצי שעה.

2. אחרי חצי שעה לנקות היטב את המלח מהחצילים.

3. לטגן את פרוסות החצילים ופרוסות תפוחי האדמה ולהניח על נייר סופג.

12

4. לערבב את כל חומרי הרוטב למעט הגבינות לתערובת הומוגנית.

5. להניח בתבנית שכבה אחידה של תפוחי אדמה, מעליהן שכבת חצילים, מעליהם שכבת גמבה.

3

6. מעל שכבת הירקות לשפוף מחצית מהרוטב ומחצית מגבינת הקשקבל.

5

7. לחזור על שלב 5+6.

8. לפזר מעל את גבינת הגאודע.

6

9.לכסות ברדיד אלומיניום היטב.

10. להכניס לתנור שחומם מראש לחום של 180C ל-30 דקות.

11. להסיר את רדיד האלומיניום ולאפות עוד 10 דקות.

7

בתיאבון 🙂

כתיבת תגובה